Ciasto cappuccino

Ciasto cappuccino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    6 łyżek
  • mąka tortowa

    3|4 szklanki
  • mąka ziemniaczna

    3|4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki płaskie
  • mleko

    200 ml
  • bita śmietana

    1 torebka
  • galaretka

    1 szt.
  • cappuccino

    1\2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych skladnikow pieczemy biszkopta . Zimny biszkopt przekrawamy . Galaretke rozpuszcamy w 1 szklance bardzo goracej wody i schladzamy . Gdy galaretka zacznie tezec , ubijamy sniezke wedlug przepisu na opakowaniu . Gdy mamy ubita smietane , powolutku dodajemy do smietany tezejaca galaretke i caly czas miksujemy . Gotowa masa przekladamy placek , polewamy polewa .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

10.12.2011 16:18
mniam

SyMiki

22.02.2011 16:48
Muszę spróbować

Marta98

19.06.2010 18:18
Czy do galaretki dodać też kawę capucinno?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat