Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażone filety w panierce :)

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby
dowolna ilość (ja użyłam pangi)
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
woda
1 szklanka
mąka
2 szklanki
jajko
2 jajka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone filety w panierce :)

Filety z ryby (najlepiej 1 kg)przyprawić przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem i przyprawą do ryb. W międzyczasie przygotować ciasto: do miseczki wsypać mąkę, wlać wodę, wbić jajka i za pomocą trzepaczki wyrobić ciasto (o konsystencji ciasta naleśnikowego). W przygotowanym cieście obtaczać ryby. Smażyć je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 21.09.2011 21:43
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak