Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja domowa marmolada!

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 kg
cukier 1 kg
cynamon 1 łyżeczka
woda do przygotowania

Przepis i sposób przygotowania na: Moja domowa marmolada!

Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zasypujemy cukrem
i zostawiamy na 2 godziny by dały sok. Następnie gotujemy
je aż zaczną się robić miękkie i rozpadać, jeśli potrzeba dodajemy wodę aby się nie przypaliły. Gorące wkładamy do wyparzonych słoików zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak