Zupa ze szpinaku

Zupa ze szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    25 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • szpinak mrożony

    25 dag
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • śmietana

    3-5 łyżek
  • masło roślinne

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar. Wyjąć kość i warzywa. Do wywaru dodać mrożony szpinak, gotować kilka minut. Następnie zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawić do smaku, na koniec dodać masło i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

11.03.2014 22:14
świetna jest taka zupa w smaku

IKrakowianka

30.08.2013 20:43
super zupa

pioge7

20.03.2011 11:58
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat