tort czekoladowy

tort czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • jajka

    3
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • tabliczka czekolady

    1
  • masło

    9 łyżek
  • budyń waniliowy

    1 torebka
  • cukier

    2 łyżki
  • margaryna

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • Biszkopt

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • Nadzienie:

    2 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
  • Do dekoracji:

    30 dag
  • czekolada

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zetrzeć czekoladę. oddzielić białka od żółtek. z białek ubić pianę dodając stopniowo cukier i 3 łyżki ziemnej wody. Dodać żółtka. Wymieszać z mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia przesiać do masy. Wsypać czekoladę całość delikatnie pomieszać. Piec 25 minut. Wymieszać proszek budyniowy z 5 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować wlać budyń, zagotować i wystudzić. Przekroić biszkopt na 3 części. Utrzeć cukier z masłem na puszystą masę wymieszać z budyniem. Połową kremu posmarować dolną warstwę ciasta, przykryć drugim krążkiem smarować następny. Roztopić czekoladę dodać margarynę, polać tort.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknbozka

06.01.2012 12:34
smaczne

tomek18

05.01.2012 09:53
smaczny napewno

tomek18

05.01.2012 09:53
smaczny napewno

Krzysztof42

22.11.2011 14:57
bardzo apetycznie wygląda

gusia1000

23.08.2011 10:57
Dobry.

Małgorzata106

02.02.2011 09:22
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat