Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń grysikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 9 łyżek
kasza manna 9 łyżek
mleko 1 litr
masło 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier waniliowy 1/2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń grysikowy

Mleko zagotuj z cukrem. Po zagotowaniu, ciągle mieszając, wsypuj kaszę mannę. Gdy zacznie się gotować i zgęstnieje, zdejmij z ognia, dodaj masło, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, wymieszaj. Masę wlej do skropionej wodą formy o średnicy 25 cm. Wstaw na 5 godzin do lodówki. Pokrój w kosteczkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.01.2012 11:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak