makowiec z pianą

makowiec z pianą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • MASA : mak

    30 dag
  • białka

    2
  • dżem śliwkowy

    1 łyżka
  • wierzch ciasta: białka

    4
  • cukier

    1/2 szklanki
  • Ciasto:

    4 spód
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, następnie dalej ucierając dodać mąkę, proszek i zapach. ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. mak sparzyć i dwa razy przekręcić przez maszynkę. wymieszać z pozostałymi składnikami masy. wylać ciasto na blachę i rozłożyć na nim równą warstwę masy makowej. piec ok .40 minut. przed końcem pieczenia wyłożyć na mak pianę z białek ubitych z cukrem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

02.04.2012 14:28
pyszny

Krzysztof42

20.11.2011 14:36
zapachniało świątecznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat