Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa drożdżówka z owocami
Kruszonka:
- 100 g masła
- 150 g mąki
- 100 g cukru
- odrobina aromatu śmietankowego lub waniliowego
Masło posiekać (lub rozpuścić i wymieszać) z resztą składników.
Masa kokosowa:
- 100 g cukru
- 250 g śmietanki kremówki
- 4 żółtka
- 150 g wiórków kokosowych
Żółtka ubić z cukrem na jasną , kremową masę , wymieszać ze śmietanką i wiórkami kokosowymi.
Dodatkowo:
- 2 brzoskwinie
- 2 duże jabłka
- sok z cytryny
Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny. Z brzoskwiń wyjąć pestki i również pokroić.
Na wyrośnięte ciasto wyłożyć masę kokosową , na niej ułożyć \"szachownicę\" z owoców , wierzch posypać kruszonką. Piec w temp. 180 st.C przez 45-50 minut.