śliwki pod kruszonką

śliwki pod kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    800 g
  • mąka

    250 g
  • masło

    150 g
  • cukier

    DO SMAKU
  • cynamon Prymat

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki kroimy na połówki. Wkładamy do naczynia posmarowanego masłem. Mąkę połączyć z cukrem oraz cynamonem, dodajemy masło siekamy i szybko zagniatamy. Pokruszonym ciastem posypać śliwki. Wstawić do piekarnika i piec ok 30-40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

08.11.2011 14:55
mniam

Allice

03.01.2011 10:09
pyszne są!

eli_555

17.08.2010 22:17
Muszę wypróbować.

Aleksandra55

07.08.2010 11:52
Pyszne, robię coś podobnego tyle, że do śliwek dodaję szcyptę zmielonego ziela angielskiego i cynamonu, a do kruszonki dodaję brązowy cukier. Podaję je z lodami waniliowymi.

Iwusia

21.05.2010 00:00
No... zapowiada się smacznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat