Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwony barszcz

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
50 dkg
włoszczyzna
1 pęczek
cebula
1 sztuka
czosnek
2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
7 ziaren
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
koncentrat buraczany
2 łyżki
sok z czerwonej porzeczki
1 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
grzyby suszone
3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszcz

Grzyby moczyć w wodzie przez całą noc. Rano ugotować w tej samej wodzie. Ugotować warzywa w 2,5 litra wody. Wywar odcedzić. Zalać nim starte buraki, dodać wywar z grzybów, pokrojony czosnek, ziele, liście i goździki. Gotować pół godziny. Przecedzić. Przyprawić solą, pieprzem, koncentratem, sokiem z porzeczek. Podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.01.2012 19:10
apetycznie wygląda :)
Seba 18.08.2011 10:35
uwielbiam barszcz
Katarzyna/kate1980 15.02.2011 13:32
super pomysł z tym sokiem zrobiłam barszczyk wg tego przepisu wyszedł naprawdę pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak