Bułki nadziewane serem, szynką i jajami

Bułki nadziewane serem, szynką i jajami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    4 sztuka
  • masło

    10 gram
  • szynka gotowana

    100 gram
  • jajko

    2 sztuka
  • ser gouda

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Środek bulki wydrążyć. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce, ser potarkowac, wszystko połączyć z maslem. Potem dodać posiekaną w kostkę szynkę.Posypać solą i pieprzem do smaku. Nadziewać tym farszem bułki, a potem piec w piekarniku 175 stopni około 5-7 minut aż bedzie zapieczona i krucha bulka.
Podawać z salatką z pomidorów lub ogorkow.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

18.06.2010 07:33
CIEKAWY PRZEPIS

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat