Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa - Mięsny kapuśniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
ok 50dag
ziemniaki
3-4
karkówka
ok 30dag
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
kminek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
tymianek
cząber
Kucharek przyprawa do potraw
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - Mięsny kapuśniak

Do ok wody ( 1/1.5 l) wrzucić pokrojone ziemniaki oraz kapustę ( wcześniej poszatkowaną na mniejsze kawałki ), liść laurowy i ziele.Posypać odrobiną kucharka. Gotować pod pokrywką ok 15. Na patelni podsmażyć pokrojone w małe kawałeczki mięso razem z cebulą (oprószyć solą i pieprzem). Razem z olejem przełożyć wszystko do kapusty. Dodać odrobinę przyprawy do bigosu, kminek, tymianek i cząber. Dusić chwilę na małym ogniu i w razie potrzeby doprawić Kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 09.07.2011 12:34
pyszny
suzana 01.01.2011 12:55
uwielbiam kapuśniak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak