Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebulka

    1 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • płaty śledziowe

    4 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy przez 3 godziny. Cebulę i jabłko obrać, jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Gotową marynatą zalać śledzie.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat