Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 główka
  • woda

    1,5 l
  • mąka

    1,5 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • bulion

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostkami bulionowymi. Dodać rozdrobniony /przeciśnięty przez praskę/ czosnek . Uwaga- zostawić 2 ząbki ! Usmażyć z masła i mąki rumiana zasmażką,roztrzepać z zimna woda, wlać do bulionu z czosnkiem i zagotować. Po odstawieniu z ognia dodać pozostałe, też rozdrobnione ząbki czosnku. Pozostawić 5 minut,żeby się \"przegryzły\". Podawać z grzankami z dowolnego pieczywa lub bułką z masłem. Dobre na rozgrzewkę i przeziębienie ! Spożywać wieczorem ! By pozbyć się zapachu, można zagryźć natka pietruszki /np. na bułkę z masłęm/.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

29.12.2011 09:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat