Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Hello Kitty
Galaretkę cytrynową rozpuściłam w szklance wrzącej wody i mieszałam dokładnie studząc. Truskawkową rozpuściłam w 5 łyżkach wody i też pilnowałam mieszając, aby się nie ścięła. W tym czasie solenizantka ubiła śmietanę z cukrem-pudrem. Gdy galaretki zaczęły zastygać, dodałam do truskawkowej około pół szklanki bitej śmietany, żeby powstała różowa masa na kokardkę i buźkę. Resztę połączyłam z galaretką cytrynową. Masę różową i pół cytrynowej włożyłam do lodówki na 10 min, tę na wierzch zostawiłam w temperaturze pokojowej, bo łatwiej się rozprowadziło. Przycięłam oba blaty na odpowiedni kształt, przełożyłam i posmarowałam po wierzchu, wygładzając łopatką maczaną w gorącej wodzie. Potem z różowej masy została zrobiona kokardka, buźka i wąsiki, a oczka z tartej czekolady. Torcik powędrował do lodówki na kilka godzin.