Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa po bawarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kawa po bawarsku, to kawa z czekoladą i bitą śmietaną, przyprawiona cynamonem. Pyszny rozgrzewający napój na chłodniejsze popołudnia.

Składniki:

czekolada 125 gram
cynamon 1,5 szczypty
kremówka 1 opakowanie
kawa 0,75 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa po bawarsku

Czekoladę wkładamy do miski ustawionej na rondlu do połowy wypełnionego gorącą wodą i ogrzewamy tak aż czekolada się rozpuści.Gorącą kawę wlewamy do dzbanka i mieszamy z gorącą czekoladą.Wlewamy do czterech szklanek a na wierzch każdej łyżką nakładamy ubitą śmietanę,posypujemy cynamonem i zaraz podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kura 11.06.2019 21:13
Świetne ale robiłem to z wieloma kawami jednak kawa nie może być kwaśna i gorzka. Polecam spróbować ten przepis na kawie z Indii jest naprawdę łagodna i aksamitna w smaku.
Ewelina47 27.10.2011 13:38
wyśmienita taka kawka
Krystyna32 22.10.2011 09:31
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak