Kawa po bawarsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kawa po bawarsku, to kawa z czekoladą i bitą śmietaną, przyprawiona cynamonem. Pyszny rozgrzewający napój na chłodniejsze popołudnia.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    125 gram
  • cynamon

    1,5 szczypty
  • kremówka

    1 opakowanie
  • kawa

    0,75 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę wkładamy do miski ustawionej na rondlu do połowy wypełnionego gorącą wodą i ogrzewamy tak aż czekolada się rozpuści.Gorącą kawę wlewamy do dzbanka i mieszamy z gorącą czekoladą.Wlewamy do czterech szklanek a na wierzch każdej łyżką nakładamy ubitą śmietanę,posypujemy cynamonem i zaraz podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kura 11.06.2019 21:13
Świetne ale robiłem to z wieloma kawami jednak kawa nie może być kwaśna i gorzka. Polecam spróbować ten przepis na kawie z Indii jest naprawdę łagodna i aksamitna w smaku.
Ewelina47 27.10.2011 13:38
wyśmienita taka kawka
Krystyna32 22.10.2011 09:31
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat