Tiramisu z truskawkami i rabarbarem oraz z pistacjami

Tiramisu z truskawkami i rabarbarem oraz z pistacjami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    40 dkg
  • rabarbar

    25 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • biszkopty podłużne

    1 paczka
  • likier pomarańczowy

    10 łyzeczka
  • ser mascarpone

    50 dkg
  • ser biały

    25 dkg
  • cukier waniliowy

    0,5 sztuka
  • pistacje

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

25 dkg truskawek kroimy na plastry, resztę na połówki. Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Zalewamy go małą ilością wody i gotujemy aż będzie miękki. Dodajemy truskawki i połowę cukru.
Blaszkę wykładamy biszkoptami i nasączamy je 4 łyżeczkami likieru. Rabarbar z truskawkami dzielimy an 3 części. Jedną dajemy na biszkopty.
Sery mieszamy i dodajemy cukier. Połowę kładziemy na blaszkę na truskawki i rabarbar. I znów układamy biszkopty z likierem, truskawki z rabarbarem i serek, i tak aż do wyczerpania - ale ostatnią warstwą muszą być sery. Na sery dajemy połówki truskawek i posypujemy pokrojonymi pistacjami. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

27.10.2011 16:17
fajne

Allice

27.07.2011 20:38
aż ślinka cieknie :)

Ela20

13.06.2011 13:56
to musi byc pyszne :)

bogumiła3

15.09.2010 19:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat