Jabłkowy suflet

Jabłkowy suflet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier z jabłek

    25 dag
  • skórka z pomarańczy

    2 łyżki
  • białka jaj

    5 sztuk
  • masło roślinne

    1 łyżka
  • cukier

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przecier przełożyć na patelnię i zasmażyć ze skórką pomarańczową i cukrem. Białka ubić na sztywna pianę i wymieszać delikatnie z przecierem. Masę wyłożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania i zapiekać przez około 20 minut. Przed podaniem polać sokiem malinowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

31.10.2013 22:17
super deserek

IKrakowianka

18.08.2012 08:18
Pycha

Katarzyna/kate1980

11.06.2012 22:04
pyszności

IZABELA29

11.01.2012 10:27
pewnie smaczny, nigdy nie robiłam

Krzysztof42

25.10.2011 14:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat