Glazurowany ryż na mleku

Glazurowany ryż na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    10 łyżek
  • cukier

    3 łyżki
  • mleko

    300 ml
  • rodzynki

    2-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patelnię rozgrzać, wsypać na nią ryż wymieszany z cukrem. Całość delikatnie podsmażać aż nabierze złotego koloru. Ryż następnie przestudzić ciągle mieszając. Zagotować mleko. Ostudzony ryż przekładać do talerzy i zalewać ciepłym mlekiem. Można dodać także pokrojone w kostkę owoce i rodzynki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

01.07.2012 00:17
idealny na śniadanie

Agnik

05.06.2011 09:07
pyszności

marta639

18.09.2010 12:53
Uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat