Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z fasolką szparagową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 30 dag
pomidor 2 szt
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z fasolką szparagową

Bakłażany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. W rondelku ułożyć bakłażany, posolić, polać oliwą i dusić około 15 minut. Następnie dodać pokrojoną fasolkę, obrane ze skórki i podzielone na części pomidory i dusić jeszcze tak długo aż fasolka będzie miękka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.05.2012 23:42
musi być pyszne
Wafelek2601 24.03.2012 10:28
ciekawe danie
Karolcia12 10.07.2011 14:36
nigdy nie jadłam bakłażanów
mehia 05.04.2011 15:29
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak