Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz grzybowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach
2 kostki
cebula
1
Liść laurowy suszony Prymat
1
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
mąka pszenna
1 łyżeczka
smietana 18%
100 ml
ocet
majeranek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
grzyby suszone
20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz grzybowy

Grzyby namoczyć. Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać cebulę, liść laurowy, ziele i czosnek. Gotować przez ok 30 minut. Wyjąc przyprawy i grzyby. Grzyby pokroić w paseczki i dodać do wywaru. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zgęścić nią zupę., zagotować. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, octem i majerankiem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.03.2012 00:16
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak