Szynka z rozmarynem

Szynka z rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • kumin

  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • marchewka

    2 szt.
  • rozmaryn świeży

  • schab

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Schab lub szynkę bez kości wkładamy do specjalnej siatki do wędzonek, aby mięso było ścisłe. Nacieramy przyprawami : sol, pieprz, kumin. Układamy w brytfance, polewamy olejem, obkładamy cebulą, czosnkiem, marchewką, gałązkami świeżego rozmarynu i odkładamy na jakiś czas aby przeszło zapachami.

Pieczemy w piekarniku ok.200 stopni ok.1,5 godziny, obracając parę razy. PYCHA

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

09.08.2011 15:37
extra

jolaxa1

23.02.2011 22:59
super

Kasia77

21.02.2011 11:57
Ciekawe , może być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat