Cykoria ze śmietaną i nutką curry

Cykoria ze śmietaną i nutką curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cykoria

    4 główki
  • masło

    50 g
  • gotowana szynka

    4 plastry
  • śmietana

    150 g
  • przyprawa curry

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cykorię przekroić na pół i dokładnie umyć. W dużym garnku rozpuścić masło, dusić w nim cykorię przez ok 8-10 minut na średnim gazie, wyjąć i odłożyć w ciepłę miejsce. Szynkę pokroićw paski, usmażyć na pozostałym maśle, wlać śmietanę. Sos doprawić solą, pieprzem, dodać curry, zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Cukinięwyłożyć na talerz, polać sosem, podawaćnp. z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat