Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1/2 kg
okonie małe 2-3 sztuki
cebula 2 sztuki
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Cebulę pokroić, podsmażyć na smalcu nie rumieniąc jej, dodać sól i paprykę, podlać szklanką wody, wrzucić sprawione okonie, poddusić na patelni do miękkości. Następnie zmiksować lub przetrzeć. W garnku zagotować wodę, dodać do niej przetartą rybę i pokrojonego w kawałki mintaja. Gotować aż mintaj będzie miękki. Doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.01.2014 12:40
Super zupka, dawno nie jadłem rybnej
IKrakowianka 19.11.2012 14:10
pyszna
pawelek180844 29.05.2012 12:10
ekstra
marcia71 11.02.2011 15:39
okoń-super
Iwusia 31.10.2010 00:15
Zupka zapowiada sie smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak