Dorsz z groszkiem zielonym

Dorsz z groszkiem zielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • masło

    4 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
  • filet z dorsza

    80 dag
  • natka pietruszki

    2 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy mąką , solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Groszek odcedzamy i dusimy na 3 łyżkach masła. Doprawiamy sola i pieprzem. Wykładamy groszek do naczynia żaroodpornego wysmarowanego 1 łyżką masła, na nim układamy rybę. Zapiekamy w piekarniku 10 minut, temperatura 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

16.01.2011 00:15
ryba i groszek - lubię to połączenie :)

Bart

27.12.2010 22:38
lubię rybki w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat