Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kalafiorem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion cielęcy
1 l
śmietana
3 łyzki
masło
1 łyzka
koperek
1/2 pęczek
kalafior
1/2 szktuka
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
włoszczyzna
1/2 pęczek
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kalafiorem

Bulion zagotowujemy, dodajemy włoszczyznę pokrojoną w kostkę lub starta na tarce, kalafior podzielonym na małe różyczki, gotujemy. Koperek siekamy i podduszamy na maśle, dodjamey do zupy, zaprawiamy śmietaną zaprawioną mąką. Doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak