Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg w rozmarynie

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg
2 sztuki
rozmaryn
3 gałązki
olej
3 łyżki
czosnek
2 ząbki
migdały
2 łyżki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w rozmarynie

Ryby oczyszczamy, osuszamy, nacieramy przyprawami i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Rozmaryn siekamy, czosnek miażdżymy i całość podduszamy na oleju. Powstałą pastą nacieramy ryby. Wstawiamy je do naczynia do zapiekania, skrapiamy je olejem i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak