rydze z patelni

rydze z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    1/2 KG
  • masło

    5 LYZKI
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nóżki rydzy odkrawamy. Kapelusze oszuszamy. Kładziemy je na rozgrzanej patelni na której rozgrzane jest masło blaszkami do góry. Smażymy ok.5min. z każdej strony. Nie dawać dużo grzybów gdyż zamiast smażyć będą się dusić!Gdy będą gotowe doprawiamy .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

06.08.2011 20:26
dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam

pioge7

14.01.2011 16:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat