Jajka po wiedeńsku wg Buni :

Jajka po wiedeńsku wg Buni :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • masło wielkości orzeszka każdy kawałek

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz mielony czarny Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka zalać zimną osoloną 1 łyżeczką soli wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 2 minuty 15 sekund. Tak aby całe białko było ścięte , a żółtko luźne . Jajka wyjąć ze skorupek i włożyć do szklanki ( miseczki , kubeczka ) . Na gorące wrzucić masło tak by zaczęło się rozpuszczać . Posolić i popieprzyć . Delikatnie wymieszać. Białko powinno być w małych kawałkach , żółtko rozlane , a masło rozpuszczone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

10.01.2012 19:35
super

Neetka90

19.07.2011 12:39
extra

gosia47-47

26.05.2011 12:40
super

Gosia32

14.04.2011 08:13
mniam

Goya

28.03.2011 20:21
super

Goya

28.03.2011 20:21
super

eli_555

03.02.2011 22:53
pycha

marta639

18.09.2010 12:41
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat