Tort Rafaello

Tort Rafaello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • cukir

    20 dag
  • mąka przenna i ziemniaczana

    po 7 -8 dag
  • kremówka

    2 szklanki
  • biała czekolada

    2 łyżeczki
  • usztywniacz do bitej smietany

    2 opakowania
  • adwokat

    1 filiżankę
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę .Pod koniec ubijania dodac cukier i żóltka .Makę wymieszac z masą jajeczną .Przełożyc ciasto do tortownicy i piec 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Wystudzic biszkopt ,przekroic na trzy krążki .Jeden ułożyc na dnie tortownicy a reszte pokruszyc w misce.W kilku łyżkach śmietany rozpuścic czekoladę ( trzymac kubeczek nad parą lub na maleńkim ogniu ,nie dopuszczając do zagotowania się śmietany).Wystudzic i wymieszac z resztą śmietany .Ubic śmietanę na krem ,połączyc z usztywniaczem ,wymieszac z adwokatem ,3 łyżkami wiórków ,pokruszonym biszkoptem i ewentualnie cukrem pudrem.Wyłożyc krem na krążek biszkoptu ,uformowac z niego półkule ,posypac resztą wiórków .Wstawic do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

27.05.2012 23:17
rewelacja w smaku

Katarzyna59

14.05.2012 18:13
musi być pyszny

Natalia20

12.05.2012 11:49
Ale pyszności :)

sara1

12.05.2012 10:52
super tort

senninha

08.03.2012 09:28
uwielbiam :)

ben-ka

27.01.2012 10:28
smakowito?ci same:)

anemon

23.10.2011 19:47
Brzmi smacznie.

Krzysztof42

08.09.2011 15:26
może być

Angelika10

27.03.2011 00:45
Pyszności ;)

Łucja1

12.10.2010 17:21
wspaniały!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat