Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada andrutowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 4 szt.
margaryna 250 g
cukier 1 szkl.
cukier puder 1 szkl.
wiórka kokosowe 200 g
mleko 0.5 szkl.
cytryna 0.5 szt.
kakao 2 lyzki
andrut
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada andrutowa

Galaertke rozpuszczamy i studzimy.Mleko gotujemy,goracym alewamy wiorka i studzimy.Margaryne miksujemy z cukrempudrem,po lyzce dodajemy wiorka ,a na koniec dodajemy sok z cytryny. Zagotowujemy 2 szkl. wody z kakao i cukrem,dodajemy pokruszone herbetniki.Goraca mase przekladamywafle nakladamy biala mase ,a na brzegu wafla kladziemy pasek galaretki.zwijamy w rulon i wkladamy do lodowki.wierzch mozna polac polewa czekoladowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 31.07.2011 15:46
fajny pomysł
MAŁY 31.07.2011 15:46
fajny pomysł
marchewka 30.05.2011 22:06
super!
MAŁY 09.01.2011 19:34
dobre
IZABELA29 17.12.2010 14:26
trzeba spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak