Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
cukier 1/2 szkl
galaretka pomarańczowa 1 szt
Cynamon mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier puder
biszkopty okrągłe 1,5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy przysmak

Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na osemki - włożyć do garnka, rozgotować, wsypać cukier i wymieszać. Do masy dodać galaretkę i żelatynę dokładnie wymieszać, dosypać cynamon.
Na dnie tortownicy ułożyć dwie warstwy biszkoptów i wyłożyć na nie połowę gorącej masy - przykryć kolejną warstwą biszkoptów i resztą jabłek. Na wierzch ułożyć biszkopty. Wstawić do lodówki na jedną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.02.2011 09:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak