Pikantne plastry słodkich ziemniaków

Pikantne plastry słodkich ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodkich ziemniaków

    500 g
  • sosu chili

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę w dużym garnku, wrzucić słodkie ziemniaki i gotować je przez 10 min. Dokładnie odcedzić i przełożyć na deskę do krojenia. Obrać słodkie ziemniaki i pokroić je w grube plastry. W misce wymieszać olej, sos chili oraz sól i pieprz do smaku. Wetrzeć pikantną mieszankę w ziemniaki. Umieścić je, naoliwioną stroną do dołu, nad średnio rozgrzanymi węglami i piec przez 5-6 min. Lekko posmarować górną część ziemniaków olejem i odwrócić je; piec przez kolejne 5 min, aż staną się złote i chrupiące. Podawać na ciepło.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

16.05.2011 22:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat