Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z migdałami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
12 dag
por (biała część)
25 dag
marchew
10 dag
płatki migdałowe
1 łyżka
bulion warzywny
5 łyżek
olej
1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z migdałami

Kurczaka umyć, podzielić na mniejsze części oprószyć solą i pieprzem. Patelnię nasmarować olejem i smażyć na niej mięso po 4 min z każdej strony.
Por przekroić na pół wzdłuż, opłukać, pokroić w półplastry, a obraną marchewkę w słupki. Warzywa poddusić w bulionie ok 5 minut - przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Migdały podprażyć i posypać nimi kurczaka wyłożonego na talerzu, obłożyć podgotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak