Śledź z grilla z cytryną

Śledź z grilla z cytryną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście lurowe

    4
  • soli

    szczypta
  • masła

    4 łyżki
  • posiekanej pietruszki

    2 łyżki
  • pieprzu

    1/2 łyżeczki
  • śledzie

    4 (oczyszczone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Natrzeć sledzie w środku i na zawnątrz solą i pieprzem do smaku. Do środka każdego sledzia włożyć listek laurowy.
Przygotować cztery lwadraty z folii aluminiowej, na każdym położyć równą liczbę plastrów cytryny, a na nich umieścić śledzie. Ucierać masło aż zmięknie, połoczyć je z pietruszką i pieprzem. Położyć na każdej rybie dość dużą porcję masła. Ciasno zawinąć każdą rybę w folii aluminiowej i piec nad srednio rozgrzanymi węglami przez 15-20 min. aż będą upieczone w środku. Mięso powinno być białe i jędrne w dotyku. Rozwinąć folię tuż przed podaniem.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

13.11.2010 10:47
polecam pychotka

Emilia22

22.09.2010 11:00
fajny przepis

kasiurek

14.07.2010 09:15
Nie jadłam, muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat