Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty, cukinii i cieciorki

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Letni bigos w 30 minut. Z dodatkiem cukinii, cieciorki i pieczarek. Może być w wersji na obiad albo kolację. Uwielbiam takie bigosy bo robi się je szybko. Obowiązkowo podaję go z koperkiem.

Składniki:

Składniki:

kapusta biała 0.5 sztuki
marchew 1 sztuka
pieczarki 200 gramów
cieciorka konserwowa 200 gramów
cebule 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
kiełbaska 2 sztuki
boczek wędzony 150 gramów
liście laurowe 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pomidory 3 sztuki
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty, cukinii i cieciorki

Kapustę kroję, przekładam do garnka wlewam 1/2 szklankę wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie, startą marchewkę i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękka. Pieczarki przesmażam na oleju, na końcu solę, pieprzę, wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojony boczek i kiełbasę, dodaję obrane i pokrojone pomidory, paprykę wędzoną i razem smażę. Przekładam do kapusty, dodaję pokrojoną cukinię na kawałki i duszę jeszcze około pięć minut. Na końcu dodaję pieczarki, cieciorkę, doprawiam według uznania, dodaję pokrojony koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak