Bigos z kapusty, cukinii i cieciorki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Letni bigos w 30 minut. Z dodatkiem cukinii, cieciorki i pieczarek. Może być w wersji na obiad albo kolację. Uwielbiam takie bigosy bo robi się je szybko. Obowiązkowo podaję go z koperkiem.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta biała

    0.5 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • pieczarki

    200 gramów
  • cieciorka konserwowa

    200 gramów
  • cebule

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • kiełbaska

    2 sztuki
  • boczek wędzony

    150 gramów
  • liście lurowe

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • pomidory

    3 sztuki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroję, przekładam do garnka wlewam 1/2 szklankę wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie, startą marchewkę i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękka. Pieczarki przesmażam na oleju, na końcu solę, pieprzę, wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojony boczek i kiełbasę, dodaję obrane i pokrojone pomidory, paprykę wędzoną i razem smażę. Przekładam do kapusty, dodaję pokrojoną cukinię na kawałki i duszę jeszcze około pięć minut. Na końcu dodaję pieczarki, cieciorkę, doprawiam według uznania, dodaję pokrojony koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat