Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos z podgrzybków

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki
400 gr
mleko
1 szkl
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cebula
0,5 szt
tłuszcz
do smażenia
śmietana 18 proc
150 ml
mąka kukurydziana
2 łyżeczki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z podgrzybków

Grzyby rozmrozić, podlać mlekiem, dodać przyprawy i przyrumienioną na tłuszczu cebulkę, gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Śmietanę rozmieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu, rozmieszać i zagotować. Podawać z kaszą gryczaną.
Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 15.04.2011 10:50
mmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak