Naleśniki z bananami - zapiekane

Naleśniki z bananami - zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    0,5 łyżki
  • mąka pszenna

    10 dag
  • jaja

    1-2 szt
  • mleko

    3/4 szklanki
  • cukier

    szczypta
  • banan

    2 lub 4 szt
  • olej sojowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników od 1 - 7 przyrządzić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.
Banany umyć, obrać ze skórki, przekrajać wzdłuż na połówki.
Połówki bananów owijać naleśnikami, zawijając w rulony.
Banany można wykorzystywać w całości lub przekrajane wzdłuż na połówki albo ćwiartki.
Napełnione bananami naleśniki ułożyć na żaroodpornym półmisku, skropić masłem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta639

18.09.2010 12:38
Świetne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat