Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka i brzoskwinie w syropie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie pół kg
jabłka pół kg
cukier żelujący 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka i brzoskwinie w syropie

Owoce umyłam, oczyściłam z pestek i bez obierania skórek (i tak fajnie zmiękły) pokroiłam w dużą kostkę (trzeba pamiętać, że przy gotowaniu troszkę się rozgotuje). Włożyłam je do garnka i wymieszałam z cukrem żelującym. Całość gotowałam ok 5 min od momentu zagotowania, delikatnie mieszając. Gorące owoce z syropem włożyłam do wyparzonych słoiczków. Pasteryzowałam słoiki ok 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.12.2012 19:17
też takie robiłam
Margo1 10.12.2012 19:17
też takie robiłam
dorota20w 09.09.2011 20:00
dziękuję
romanrafal
romanrafal 06.07.2011 16:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak