Kwaśnica po góralsku.

Kwaśnica po góralsku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula podsmażona

    10 dkg
  • czosnek

    3 ząbki
  • grzyby suszone

    2-3 dkg
  • woda

    2,5 litra
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar na wędzonych żeberkach. Dodać kapustę kiszoną, następnie grzyby, przyprawy, przysmażoną cebulę i czosnek. Gotować około 50 min. Podawać z chlebem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dominique

07.02.2017 20:35
może też kieydś sama zrobię? :)

KOBRA

10.06.2012 19:17
pyszna jest taka kwaśnica

aacaac

14.08.2011 11:59
pycha

Ewa111

07.05.2011 10:34
świetny przepis ,w końcu zacznę gotować kwaśnicę

Marta98

19.01.2011 22:04
mniam

Bożena13

02.01.2011 14:53
w końcu wiem jak robi się dobrą kwaśnice;D

iwona332

27.09.2010 22:06
super

ben-ka

23.09.2010 14:25
Kwaśnica to zupa,którą mój mąż zawsze się zajada jak jestesmy w górach,tam mu najbardziej smakuje:)

anja3107

28.08.2010 11:42
pychota

IZABELA29

18.08.2010 11:28
aż mi smaka zrobiłes

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat