Jagnięcina na boczku

Jagnięcina na boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udźca jagnięcego

    1 kg
  • pomidorów

    30 dag
  • boczku wieprzowego

    50 dag
  • oliwy z oliwek

    trochę
  • cebula

    1
  • pietruszki

    gałazka
  • seler

    1
  • marchewka

    1
  • oregano

    szczypta
  • białego wina

    szklanke
  • pieprzu

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagnięcine i boczek pokroić. Skropić oliwą. Cebulę, seler i marchewkę posiekać i podsmażyć. Dodać mięso. Gdy mięso zarumieni się, dodać szklanke białego wina. Kiedy wino wyparuje, dodać pokrojone pomidory, pietruszkę, pieprz i oregano. Smażyć na wolnym ogniu. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, można dodać niewielka ilość wody. Przed podaniem polać mięso sosem z patelni.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

22.10.2011 12:33
super

banditka

23.03.2011 13:34
fajne, szkoda ze jagnięcina tak dostepna

marcia71

27.01.2011 12:37
podobno to zdrowe mięso

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat