Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel żurawinowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 20dag
żurawina 30dag
cukier 8 łyżek
cukier waniliowy opakowanie
cynamon
mąka ziemniaczana 3 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel żurawinowy

Porzeczki zalewamy dwiema szklankami zimnej wody, dodajemy oba cukry, miód i cynamon. Dokładnie mieszamy. Gotujemy wszystko na małym ogniu przez ok. 15min. mieszając. Mąkę ziemniaczaną zmieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Zestawiamy garnek z owocami z ognia i dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną z wodą. Mieszamy i ponownie stawiamy na palniku, doprowadzając do wrzenia. kisiel rolewamy do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 08.12.2010 12:08
zurawina zdrowa na drogi moczowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak