budyń czekoladowy

budyń czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    100 g
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • woda

    900 ml
  • kakao rozpuszczalne

    4 łyżki
  • żółtka

    6
  • masło

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąke, cukier, sól połączyć, dolać wody, dokładnie wymieszać.
Wstawić na mały ogień ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Dodać masło, wymieszać.
Garnek odstawić na chwilę, dodać zółtka, kakao i dokładnie wymieszać.
Jak już połączą się wszystkie składniki, wstawić ponownie garnek na palnik, ciągle mieszając.
Gotowy budyń przelewać do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

03.09.2012 23:29
dobry

Angelika10

07.04.2011 01:07
Fajny

Szarrikka

08.12.2010 06:44
Smaczny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat