Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z nadzieniem jabłkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 170 gram
mąka 200 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 60 gram
sól 1/2 łyżeczki
jabłka 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z nadzieniem jabłkowym

jabłka obrac pokroic na ćwiartki
rozpuscic margaryne, w misce wymieszac mąke proszek do pieczenia cukier i sól, wlac rozpuszczona margaryne i szybko wyrobic ciasto
wykleic forme do tarty gotowym ciastem i poukladac jabłka
piec ok 25 min w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.09.2011 10:02
/proste i fajne ciasto :)
Izabela28 12.01.2011 13:34
Pyszne:)
Sylwia88 08.12.2010 11:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak