Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa krówka własnej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier 2 szklanki
margaryna w kostce 1/2
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa krówka własnej roboty

Mleko, cukier, margarynę umieścić w garnku i gotować ciągle mieszając.
Gdy już zacznie masa gęstnieć, dodać połamane kostki czekolady i w dalszym ciąglu gotować na małym ogniu, do uzyskania porządanej gęstości.
Masę krówkową przelać do foremki i po wystygnięciu pokroić w porządane wielkości.
Pamietać, aby podczas przygotowywania masy krówkowej cały czas ją mieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 17.04.2011 23:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak