Galaretka ananasowa

Galaretka ananasowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśni z konfitury

    kilkanaście
  • wytrawnego białego wina

    2 szklanki
  • cukru

    0,5 szklanki
  • żelatyny

    3-4 łyżeczki
  • ananas

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w wodzie (pół szklanki). Kawałki ananasa wyjąć z puszki. Zagotować wino z cukrem, otartą skórką, sokiem z cytryny i sokiem ananasowym, wlać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Małe salaterki wypełnić do 1/3 wysokości przestudzoną galaretką, a gdy zakrzepnie, ułozyć kawałki ananasa, udekorować wisienkami z konfitur, zalać pozostałą przestudzoną galaretką, schłodzić.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

14.09.2011 10:06
polecam

Adamorek

30.08.2011 19:51
dobre

Adamorek

30.08.2011 19:51
dobre

Krzysztof42

15.06.2011 16:19
uwielbiam desery

Monika192

01.02.2011 11:40
smakowite:)

Smakosz6

12.10.2010 12:40
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat