Boczek pieczony z ziołami

Boczek pieczony z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chudego surowego boczku

    1,5 kg
  • czosnek ząbki

    6 ząbków
  • wino białe wytrawne

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek zmiażdżyć,połączyć z oliwą,winem,solą i ziołami.Boczek powinien być niezbyt gruby,żeby można go było zwinąc w roladę Dokładnie natrzeć boczek,ciasno zrolować,zawiązać nicią ,owinąć folią aluminiową i odtawić na noc do lodówki.Następnego dnia piec ok. półtorej godziny.15 min. przed końcemmożna odwinąć folię,żeby się ładnie przypiekł z wierzchu.Podawać z chrzanem lub ostrymi sosami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat