Panga w cieście francuskim z surówką

Panga w cieście francuskim z surówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże płaty pangi

    2 szt
  • duże opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

    1
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne myjemy, obsuszamy papierowym ręcznikiem , nie porcjujemy. Z obu stron oprószamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na płaty nieco większe niż filety. Rybę układam wzdłuż na plastrach ciasta. Boki ciasta nacinamy, a następnie zaplatamy warkocz. Następnie rybę w cieście smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Tak przygotowaną rybę podajemy z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

10.09.2011 12:14
super

Marcin46

22.05.2010 09:06
Fajny przepis. Ja mam rekina w cieście piwnym, klasycznie po angielski. Myślę że tez fajne by się panga do tego nadawała. Dodaje do mojej księgi bo naprawdę fajny przepisik ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat