Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,7 kg
kostka rosołowa 1 szt
sos pieczeniowy 3 łyżeczki
olej do smażenia
biała kiełbasa 8 surowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała z pieczarkami

Pieczarki pokroic w plasterki. Podsmażyć kiełbaski z obu stron na rumiano, wrzycić pieczarki i dalej sdmażyć. Gdy pieczarki puszczą sok posypac je sosem pieczeniowym i wrzucić rozdrobnioną kostke rosołową, dolać pół szklanki wody i gotowac na małym ogniu ok. 30 min. do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 10.10.2011 10:38
w taki sposób nie robiłam białej kiełbasy
Tika4444 25.12.2010 21:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak