Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa zupa pomarańczowa z pestkami dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4
pietruszka
seler 1/2
por 10cm
pomarańcza bez pestek 1
gałka muszkatołowa starta 1/2łyżeczki
pestki dyni 4łyżeczki
smietana 18% 4łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa zupa pomarańczowa z pestkami dyni

Marchwie,pietruszkę,seler i por obrać,oczyścić,pokroić na kawałki.Pomarańcze sparzyć wrzątkiem,dokładnie wyszorować.Włoszczyznę i pomarańcze włożyć do ciepłego bulionu,gotować,aż warzywa będą miękkie.Pomarańcze rozkroić,wyjąć z niej pestki.Pokroić na kawałki,ponownie dodać do zupy.Zmiksować na gładki,aksamitny krem,przyprawić do smaku startą gałką muszkatołową,solą i pieprzem.Pestki dyni podprażyć na suchej patelni.Rozlać zupę do miseczek,na każdej porcji położyć łyżkę śmietany,posypać łyżką pestek z dyni i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak